Större renoveringar

Det är inte alltid det räcker med att måla om för att det ska bli bra. Ibland så krävs det större renoveringar på ett hus för att det ska fungera. Som husägare så finns det alltid något som behöver åtgärdas. Vissa gånger är det större projekt som att exempelvis byta ut ett tak.

Alla hus har en viss livslängd och vissa detaljer håller längre än andra. När det gäller att byta tak så kanske man inte gör det mer än en gång under sin livstid på ett hus. Sedan får nästa generation fixa takbytet. Det gäller att välja det material som passar in på huset men också står emot väder och vind på bästa sätt.

I övrigt så gäller det att underhålla huset så när det väl är dags för någon större renovering så har du bra koll på det mesta som är gjort. En fasad exempelvis behövs målas om vart femtonde år om man skött om den och använt sig av bra färg. Om man regelbundet ser till att rensa ur hängrännor så inte vatten och annat förstör fasaden så kommer den att hålla länge.

Ta för vana att varje år göra regelbundna kontroller över huset. Det går till och med att göra en checklista vad som kollades förra året och hur det ser ut idag. Då vi bor i ett land med väldigt varierande väder så kan vissa saker som vindsskivor och annat slita mer vissa år än andra.

Arkiv