Renovera sovrummet – tips på vägen

Vi ska alla kunna trivas i vårt eget sovrum. Men är man inte helt nöjd med rummet kan det vara dags att börja lägga upp några renoveringsplaner. Det viktigaste av allt är ju att man får det som man vill ha det. Att få några bra tips på vägen skadar dock aldrig.

Välja rätt säng

Sängen är ju hela poängen med sovrummet och det gäller att satsa på något som man är bekväm och kan sova gott i. Ramsängar är nog de vanligaste typerna man hittar. De är enkla, praktiska och prisvärda. Men känner man för något mer lyxigt finns det fortfarande mycket att välja mellan.

Sängen i fokus

Ett sovrum blir ofta bäst när man ser till att placera sängen som den centrala fokusen i rummet. Detta betyder ofta att ställa den i rummets mitt längst nån av väggarna, men beroende på rummets storlek och utformning är inte detta alltid möjligt.

Fixa ventilationen

Sovrummet behöver gott om frisk luft för att vi ska må bra när vi sover där. God ventilation är därför A och O. Kolla alla ventiler och se till att de fungerar som de ska. Är den bristande måste detta åtgärdas på ett eller annat sätt.

Välja färg till väggarna

Färger kan ha väldigt stark men också ofta undermedveten effekt på oss. I sovrummet vill man ju kunna varva ned innan man kan somna och vissa färger är bättre lämpat för detta syfte än andra. Kulörer i blått, grönt och grått är ofta väldigt passande.

Platsbyggda garderober

Har man en vägg över kan det vara både snyggt och praktiskt att satsa på att fylla den med platsbyggda garderober. På så sätt kan man utnyttja höjden fullt ut och få gott om utrymme för alla kläder. Välj dock gärna kortsidan av rummet.