Renovera badrummet

När det är dags att renovera badrummet har man ofta ett ganska stort projekt framför sig. Men oavsett om det är av praktiskt eller estetiska skäl kan det vara skönt att få detta gjort.

Så fort man gör något som bryter tätskiktet är ju rekommendationen att allt måste rivas ut och göras om. Gör man inte det ökar man ju trots allt risken för fuktskador, vilket kan bli betydligt dyrare i framtiden.

Börja med att titta på budgeten för renoveringen. Har man inte planerat för hur mycket saker och ting får kosta kan utgifterna snabbt börja skena iväg. Se sedan till att göra en ordentlig planering. Att börja med en skiss är ofta en bra idé. Detta kan man antingen göra med papper och penna eller digitalt med ett verktyg som Home Design 3D.

För att ta fram en bra plan kräver det att man har koll på vilka behov badrummet måste uppfylla. Behövs det exempelvis mycket förvaring, både ett badkar och en duch, ska rummet ha plats för en tvättmaskin med mera?

Nu är det dags att välja vilken stil man vill ha. Titta runt på sajter som Pinterest för inspiration och försök att sammanfatta den bäst passande stilen med ett eller ett par ord.

Kakel och klinker är kanske den viktigaste delen av inredningen, både vad gäller stilen och utrymmet man har att arbeta med. Butiker som Stonefactory har ett enormt utbud av kakel och klinker man kan välja mellan. Det kanske tar tid att titta igenom allt, men när man hittar det som passar perfekt kommer det varit värt tiden.

De andra delarna av inredningen, som handfat, toalettstol och så vidare kan man lätt köpa in från olika tillverkare. Så länge man tycker de passar bra ihop spelar det ingen roll om det är olika tillverkare bakom varje del av badrummet.

Arkiv