Få hjälp efter renoveringen

En renovering hemma kan ställa till en massa problem. Har du inte täckt ytorna ordentligt kommer det damm och spån överallt som sedan är en mardröm att försöka städa bort. Du kan alltid få hjälp med städningen om du inte orkar lägga ner en massa tid på det. Leta mer info på nätet om det låter som något du skulle tänkas vara intresserad av.

RUT-avdrag

Om du väljer att ta hem ett företag som hjälper dig med städningen kan du använda dig av RUT-avdrag. Det är ett avdrag på 50 procent av arbetskostnaden. Du kan inte dra av RUT på materialkostnaderna. Du måste även ha betalat mer skatt än vad som tas ut i RUT-avdrag av företaget under året. Du behöver inte ansöka om något själv utan det gör företaget som utför jobbet åt dig, sedan får du det förifyllt i din deklaration.

ROT-avdrag

Om du till exempel har byggt till en veranda hemma kan du istället välja att utnyttja ROT-avdraget. Du kan få max 50 000 kronor om året och du får 30 procent avdrag på arbetskostnaden. Samma sak gäller här – alltså att företaget som utför jobbet sköter ansökan åt dig så att du slipper.

Arkiv