Drömmen om en sommarstuga

Det är många som drömmer om ett hus på landet, kanske till och med nere vid vattnet, dit man kan åka på sommaren och bara ta det lugnt. Och medan det inte är den billigaste drömmen man kan ha, behöver det absolut inte vara omöjligt att uppnå.

Till att börja med kan det vara värt att inte bara hålla ögat ute efter hus som finns till salut, utan även bara tomma tomter. Köper ni en tomt kan ni ju trots allt bygga ett fritidshus själv istället för att köpa ett färdigt. Det krävs ju så klart att ni är intresserad av att göra detta också, annars kan planerna så enkelt rinna ut i sanden när det annat hela tiden ”kommer i vägen” för detta projekt.

Men oavsett om ni väljer att köpa färdigt eller bygga själv gäller det att vara väldigt noga med beräkningarna och se till att ni faktiskt har råd att inte bara köpa sommarstugan, utan också alla kostnader en bostad kommer med även när den inte används.

Stugan måste ju dessutom inredas och utrustas med allt möjligt från köksutrustning till verktyg. Nu kan ni säkert hitta både det ena och det andra på loppmarknader och secondhandbutiker. Vilket för övrigt kan passa ganska bra in en sommarstugemiljö vilket som. Allt behöver dock inte inhandlas på en gång, men det viktigaste måste ju finnas där för att ni ska kunna bo där under sommaren.

Arkiv