Det är dags att måla om

Plötsligt ser du att ditt hus inte ser lika fräscht ut som det gjorde för några år sedan, tidens tand har gnagt på ytterväggarna och det är dags att åtgärda det. Att måla om sitt hus utvändigt är bara en av många renoveringsåtgärder som uppkommer i ett hus då det har gått några år. Bor du och lever i huset ser du kanske inte det gradvisa förfallet, men det kommer en dag då du upptäcker att nu måste något göras och då kan det till och med vara bråttom. Då har du kommit rätt.

Det finns många ställen att få råd och hjälp med att planera och utföra en ommålning och på den här sidan kommer vi att publicera mängder med tips om hur och vad som behöver göras. Det kommer att handla om ommålning utvändigt, men även ommålning av snickerier i köket och ommålning av innertak. Visste du förresten att just måleriarbeten faller under RUT-avdraget så du kan få pengar tillbaka på arbetskostnaden om du lejer in professionell hjälp.

Många väljer att göra jobbet själv och det är inget dåligt alternativ, då sparar du ännu mera pengar men det gäller att göra rätt från början. Alla professionella målare är överens om en sak, det viktigaste är underarbetet. Har du inte gjort det på rätt sätt är det ingen idé att stryka ny färg på fasaden, det är bortkastad tid och bortkastade pengar.

Besök oss här med jämna mellanrum och ta del av våra råd och tips, det kommer att hjälpa dig i arbetet med ommålningen.

Arkiv