Bygga ett fritidshus

Kanske ni är en av många som drömmer om ett eget fritidsboende. Ett ställe på landet där ni kan dra er undan under sommarperioden. Avkoppling är något som vi behöver och ett fritidshus kan vara det som ni är i stort behov av.

Bor man vanligtvis i lägenhet i någon större stad så kan behovet vara än större. Är man något så när händig så kan man köpa monteringsfärdiga stugor i byggsats. Hos företaget Sorselestugan finns de upp till 50 kvadrat och i flera olika modeller. Leta upp den som ni tycker passar er bäst och som kan passa på den tomt som ni i förväg kanske redan köpt.

Om ni inte har en tomt att ställa ert fritidshus på så är det en av de första sakerna som ni måste ta tag i. När ni köpt tomt och fått bygglov för en stuga där så gäller det att förbereda grunden för att montera upp och ställa ert sommarställe på plats. Hur ni väljer att bygga grunden är upp till er, antingen så väljer ni krypgrund eller så gjuter ni en platta.

Finns inte kunskapen att göra detta själv så finns det alltid hantverkare att anlita för arbetet med allt som har med ert sommarställe att göra. Var noga med att ta in offerter och försök att få ett fast pris på det arbete som ska utföras.

När ni byggt ert fritidshus så kommer ni att ha många härliga år framöver att njuta av ert ställe. I efterhand så kanske barnen växer upp och ni bygger ett Attefall på tomten som de kan husera i. Möjligheterna är många när man väl har ett ställe att bygga på.

Arkiv