Anlita målare eller måla själv

Det är alltid en fråga om man ska anlita målare eller om man ska måla om själv. Självklart så är det en fråga om hur pass mycket det är som ska göras och hur mycket tid man har för detta. Det är inte alltid som tiden räcker till och då kan det finnas en anledning till att anlita hantverkare som målar om.

Anlita målerifirma

Om det är exempelvis ett helt hus som ska målas om så kanske det finns anledning att fundera på om det är smidigare att låta en målerifirma ta hand om det hela. Det går framförallt så mycket fortare för experter att utföra arbetet. Det blir absolut inte billigare men det kan det vara värt att få jobbet gjort betydligt snabbare än om man skulle ha gjort det själv. Ni kan lugnt luta er tillbaka i soffan och bara vänta på att byggställningarna ska rivas och ni fått ett nymålat hus.

Måla själv

Väljer ni att måla själv så gäller det att göra detta efter konstens alla regler. Se till att göra ett bra grundarbete. Tvätta och skrapa fasaden så all lös färg försvinner. Se till att måla med samma sorts färg som tidigare. För att få veta så kanske ni har kvar någon gammal färgburk. Om inte så försök få med några färgflagor till färgbutiken som kanske kan avgöra vilken typ av färg det är. Se till att byta ut om något trä är dåligt i fasaden. Vindskivor och runt fönster och dörrar kanske är något som kan bytas ut då ställningen är på plats.